• מעונות "בית אמריקה"הצעה לתכנון מעונות הסטודנטים של מכון ויצמן, רחובות

    בית לסטודנטים - "בית אמריקה" אמור להוות בית בישראל עבור סטודנטים הבאים ללמוד מחוץ לארץ למשך תקופת לימודיהם. לכן על הבניין להיות מזמין ופונקציונלי, ולספק את צרכי החיים הסטודנטיאליים. בתכנון הפרויקט הושם דגש רב על יצירת רמה גבוהה של רווחת הסטודנט באמצעות חללי השטחים הציבוריים, וכן הושקעה חשיבה מעמיקה בתכנון ועיצוב פנים של יחידות הדיור.


    בניין המעונות החדש מתוכנן בצמוד למכון ויצמן אך מחוצה לו, על מפגש צירי רחובות ראשיים של העיר רחובות. עליו להמשיך את הסגנון האדריכלי של המכון מחד, ולהשתלב במרקם העירוני המתחדש מאידך. אנו מתכוונים להשיג זאת באמצעות אדריכלות "על זמנית" - שילוב של חדשנות, מצוינות וצניעות ארכיטקטונית.


    את באי הבניין מקדם גרם מדרגות רחב ומרשים, הפונה למכון ויצמן ולרחוב, ומוביל הישר אל הקומות הציבוריות, ומעליו מרפסות המשקיפות אל הנוף של מכון ויצמן ומחזקות כך את הקשר של הבניין למכון.


    באותה החזית הבניין מעניק לעיר קיר ירוק לכל גובה המבנה, אשר משמח את עוברי האורח ברחובות "הרצל" ו- "הנשיא הראשון". בחזית המערבית נגרעו מקומות 12-13 שתי דירות, וכך נוצר חלון אורבני מעניין הקורץ אל העיר.

    סטטוס: הצעה

    היקף: 10,645 מ"ר

    שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

  • בתכנון המבנה הושם דגש על יצירת הזדמנויות למפגשים יזומים ואקראיים בין הסטודנטים, ועירוב שימושים בחללים הציבוריים. כך חדר האוכל מהווה גם את חלל הכניסה לקומה הציבורית וחולק את הקומה עם חלל רב תכליתי  בסגנון WORK CAFE. באותו האופן, מועדון הסטודנטים מכיל גם את עמדות מכונת הכביסה.


    בקומות המגורים יצרנו שטחים ציבוריים קומתיים ודו-קומתיים; חלל הלובי הקומתי שודרג לחלל מעורב כטרקלין חברתי ושטחי המרחבים המוגנים הקומתיים הותאמו בכל קומה למגוון פונקציות לרווחת הסטודנט (חדרי מוסיקה, קולנוע, כושר וכד'). מרפסות משותפות לכל שתי קומות בשטח של כ- 50 מ"ר בהפרש של חצי קומה מחדרי המגורים יוצרות "חיבור קהילות ורטיקלי" של 20 דירות, מקום נפרד מחלל המגורים, אך נגיש אליו במדרגות רחבות ומזמינות, וכן במעלית מיוחדת שתעצור גם בחצאי הקומות.

  • הדירות בשטח של 35 מ"ר מחולקות לשני חללים מרכזיים: סלון מזמין וחדר שינה נוח, וכוללות מטבחון מאובזר, פינת אוכל, ארונות ומקומות אחסון מרבי. תכננו ריהוט מודולרי המאפשר התאמה וגמישות לכל סוגי הדירות בבניין. הדבר בא לידי ביטוי במערכת המעוצבת כמקשה אחת והמשמשת מספר פונקציות כמו אחסון, פינת אוכל, קיר מדיה ונישה למקומות ישיבה נוספים לאירוח.

  • בבסיס תכנון הדירה היה חשוב לנו לגרום לתחושת אווירה ביתית ונינוחה בקרב סטודנטים הבאים ללמוד במכון ויצמן מכל קצוות העולם. לצורך כך השתמשנו בחומרים טבעיים ומרגיעים כמו עץ ובטון, הקפדנו על הכנסת אור טבעי ועל עיצוב מודולרי, נקי ומוקפד. הקונספט הזה הוביל אותנו לשילוב בין סגנון עיצוב סקנדינבי לים תיכוני, הבא לידי ביטוי בפלטת צבעים של גוונים כחלחלים וטבעיים. שימוש בשטיחים, תמונות ווילונות תורם גם הוא לאוירה הביתית הנינוחה.