• משרד עורכי דין ברון ושות'מגדל מידטאון, תל אביב

    כאשר מעצבים משרד בקומה 45, שום דבר לא עומד בין חללי המשרד לבין השמש, וצל הופך להיות חומר גלם אדריכלי לכל דבר ועניין. הקונפליקט ברור: כיצד לאפשר מבט אל הפנורמה התל אביבית עוצרת הנשימה אבל לשמור בחוץ את הבוהק המסמא? בוהק שלא רק שאינו מאפשר לעבוד על המחשב, הוא לא מאפשר לעבוד בכלל.


    האסטרטגיה שפיתחנו מתבססת על שני קווי צל. קו ראשון, טכני לחלוטין, של הצללה חשמלית על החלונות. הקו השני היה הרבה יותר מעניין: משרביית קוביות עץ הממוקמת בתפר שבין החדרים לחלל הציבורי. כך השמש הופכת להיות כוראוגרפית של ריקודי צל על הרצפה, המשתנים ללא הרף במהלך היום.

    סטטוס: הושלם 2018

    היקף: 1,000 מ"ר

    שירותים: עיצוב פנים

  • קירות המשרבייה עוצבו באמצעות תוכנה פרמטרית כך שמופע קוביות העץ נראה רנדומלי אך צפיפותו משתנה בהתאם לצורך – למעלה הקיר אוורירי בכדי להכניס אור יום לחללים הפנימיים של המשרד, ולמטה הקוביות הולכות ומצטופפות בכדי לאפשר פרטיות לעורכי הדין העובדים בחדרים.

  • כאשר מעצבים משרד עורכי דין, על דפי הסקיצות מופיע אויבו הוותיק של האדריכל - המסדרון. בשונה מחברות הייטק, העובדות רובן ככולן בסביבה פתוחה לחלוטין, משרדי עורכי דין שומרים עדיין על מרחב העבודה המסורתי – חדר. מקום לאדם אחד ולמחשב שלו. שתי שורות חדרים כאלה והופ! קיבלנו מסדרון. מסדרון הוא לא מקום (מקום היא גם מילה קטנה וגם הגביע הקדוש שלנו).


    בכדי להתגבר על המסדרון, שלפנו את הנשק הסודי של הפרויקט: הלקוח. עו״ד גלעד ברון הוא לא רק מקצוען אלא גם איש אמיץ. גלעד הסכים לוותר על מספר חדרים פנימיים לטובת יצירת לופט פתוח. וכך משרד המשתרע על 1,000 מ״ר הוא (כמעט) נטול מסדרונות. תנועת האנשים עוברת דרך סדרה של חללים רחבים, דמויי משפך, אותם יצרנו על ידי סיבוב של חלק מהמסות הפנימיות.


  • הצילומים מעידים: מניפת הצבעים היא תל אביבית מאד. אפור בטון, אפור פחם, לבן, כחול ועץ. זהו חלל מאופק, עם תאורה טכנית וקירות לבנים המהווים רקע נייטרלי לעבודות האמנות. מוטיב הקובייה, כמו יצירה מוזיקלית, חוזר בווריאציות שונות המתכתבות זו עם זו: במשרבייה, בחריצים על גבי הקירות והדלפק ובדוגמת הפילם שעל קירות הזכוכית.


    ותל אביב נראית נהדר גם מלמעלה.