• House H1Hod Hasharon

     This residential building is located on a long and narrow plot in Hod Hasharon, and the planning does not contradict the proportions b rather cooperates with them


    The planning concept is based on a long, flowing structure, where the sides open to the garden surrounding the house from all around. Emphasizing the horizontal flow of the house by grooves in the plaster creates a dynamic feeling, that makes the large building look like it is trying to sneak into the next street's corner.



    Despite the contemporary design, the house suits the green surroundings of orange groves, the former occupants of this complex. The large windows facing the garden blur the boundaries between exterior and interior and turn the house into the right place for every season. The garden is built as an orchard that creates a sequence of various hosting and decorative spots around the entire house.


    Status: Completed 1999

    Scope: 450 m2

    Services: Architecture, Interior Design

  • The architecture derives its origins from basic Bauhaus values: white masses, lots of light and free construction. The interior spaces flow and penetrate one another and create a feeling of a large and bright shell. The house offers its viewer a dialogue between the monumental and intimate, the modern versus past traditions - all this under the warm Mediterranean sun.


    In contrast to the complete mass that surrounds the house, the inner space is torn between high walls, with the floors hanging between. The plaster of the shell penetrates the building, so that the boundaries between the garden, the exterior and the interior are blurred in large parts of the house. The garden, which sometimes converges into a narrow, long and sometimes spatial path, spreads out areas of hospitality and activity, creating a sequence of landscape and vegetation that surround the house. The walkway turns into a hanging garden when it meets with covered indoor parking and a small decorative waterfall pool.