"מעונות "בית אמריקה

Beit_America_MAIN

מיקום: רחובות

היקף: 10,645 מ"ר

סטטוס: הצעה

שימושים: מגורים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט

בית לסטודנטים – "בית אמריקה" אמור להוות בית בישראל עבור סטודנטים הבאים ללמוד מחוץ לארץ למשך תקופת לימודיהם. לכן על הבניין להיות מזמין ופונקציונלי, ולספק את צרכי החיים הסטודנטיאליים. בתכנון הפרויקט הושם דגש רב על יצירת רמה גבוהה של רווחת הסטודנט באמצעות חללי השטחים הציבוריים, וכן הושקעה חשיבה מעמיקה בתכנון ועיצוב פנים של יחידות הדיור.

בניין המעונות החדש מתוכנן בצמוד למכון ויצמן אך מחוצה לו, על מפגש צירי רחובות ראשיים של העיר רחובות. עליו להמשיך את הסגנון האדריכלי של המכון מחד, ולהשתלב במרקם העירוני המתחדש מאידך. אנו מתכוונים להשיג זאת באמצעות אדריכלות "על זמנית" – שילוב של חדשנות, מצוינות וצניעות ארכיטקטונית.

 

את באי הבניין מקדם גרם מדרגות רחב ומרשים, הפונה למכון ויצמן ולרחוב, ומוביל הישר אל הקומות הציבוריות, ומעליו מרפסות המשקיפות אל הנוף של מכון ויצמן ומחזקות כך את הקשר של הבניין למכון.

 

באותה החזית הבניין מעניק לעיר קיר ירוק לכל גובה המבנה, אשר משמח את עוברי האורח ברחובות "הרצל" ו- "הנשיא הראשון". בחזית המערבית נגרעו מקומות 12-13 שתי דירות, וכך נוצר חלון אורבני מעניין הקורץ אל העיר.

בתכנון המבנה הושם דגש על יצירת הזדמנויות למפגשים יזומים ואקראיים בין הסטודנטים, ועירוב שימושים בחללים הציבוריים. כך חדר האוכל מהווה גם את חלל הכניסה לקומה הציבורית וחולק את הקומה עם חלל רב תכליתי  בסגנון WORK CAFE. באותו האופן, מועדון הסטודנטים מכיל גם את עמדות מכונת הכביסה.

 

 

בקומות המגורים יצרנו שטחים ציבוריים קומתיים ודו-קומתיים; חלל הלובי הקומתי שודרג לחלל מעורב כטרקלין חברתי ושטחי המרחבים המוגנים הקומתיים הותאמו בכל קומה למגוון פונקציות לרווחת הסטודנט (חדרי מוסיקה, קולנוע, כושר וכד'). מרפסות משותפות לכל שתי קומות בשטח של כ- 50 מ"ר בהפרש של חצי קומה מחדרי המגורים יוצרות "חיבור קהילות ורטיקלי" של 20 דירות, מקום נפרד מחלל המגורים, אך נגיש אליו במדרגות רחבות ומזמינות, וכן במעלית מיוחדת שתעצור גם בחצאי הקומות.

 

"מעונות "בית אמריקה

Beit_America_MAIN

מיקום: רחובות

היקף: 10,645 מ"ר

סטטוס: הצעה

שימושים: מגורים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט


בית לסטודנטים – "בית אמריקה" אמור להוות בית בישראל עבור סטודנטים הבאים ללמוד מחוץ לארץ למשך תקופת לימודיהם. לכן על הבניין להיות מזמין ופונקציונלי, ולספק את צרכי החיים הסטודנטיאליים. בתכנון הפרויקט הושם דגש רב על יצירת רמה גבוהה של רווחת הסטודנט באמצעות חללי השטחים הציבוריים, וכן הושקעה חשיבה מעמיקה בתכנון ועיצוב פנים של יחידות הדיור.

בניין המעונות החדש מתוכנן בצמוד למכון ויצמן אך מחוצה לו, על מפגש צירי רחובות ראשיים של העיר רחובות. עליו להמשיך את הסגנון האדריכלי של המכון מחד, ולהשתלב במרקם העירוני המתחדש מאידך. אנו מתכוונים להשיג זאת באמצעות אדריכלות "על זמנית" – שילוב של חדשנות, מצוינות וצניעות ארכיטקטונית.

 

את באי הבניין מקדם גרם מדרגות רחב ומרשים, הפונה למכון ויצמן ולרחוב, ומוביל הישר אל הקומות הציבוריות, ומעליו מרפסות המשקיפות אל הנוף של מכון ויצמן ומחזקות כך את הקשר של הבניין למכון.

 

באותה החזית הבניין מעניק לעיר קיר ירוק לכל גובה המבנה, אשר משמח את עוברי האורח ברחובות "הרצל" ו- "הנשיא הראשון". בחזית המערבית נגרעו מקומות 12-13 שתי דירות, וכך נוצר חלון אורבני מעניין הקורץ אל העיר.

בתכנון המבנה הושם דגש על יצירת הזדמנויות למפגשים יזומים ואקראיים בין הסטודנטים, ועירוב שימושים בחללים הציבוריים. כך חדר האוכל מהווה גם את חלל הכניסה לקומה הציבורית וחולק את הקומה עם חלל רב תכליתי  בסגנון WORK CAFE. באותו האופן, מועדון הסטודנטים מכיל גם את עמדות מכונת הכביסה.

 

 

בקומות המגורים יצרנו שטחים ציבוריים קומתיים ודו-קומתיים; חלל הלובי הקומתי שודרג לחלל מעורב כטרקלין חברתי ושטחי המרחבים המוגנים הקומתיים הותאמו בכל קומה למגוון פונקציות לרווחת הסטודנט (חדרי מוסיקה, קולנוע, כושר וכד'). מרפסות משותפות לכל שתי קומות בשטח של כ- 50 מ"ר בהפרש של חצי קומה מחדרי המגורים יוצרות "חיבור קהילות ורטיקלי" של 20 דירות, מקום נפרד מחלל המגורים, אך נגיש אליו במדרגות רחבות ומזמינות, וכן במעלית מיוחדת שתעצור גם בחצאי הקומות.