בית K

K_house

מיקום: מרכז הארץ

היקף: 450 מ"ר

סטטוס: הושלם 2010

שימושים: מגורים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט

שילוב של בטון חשוף ועץ יוצרים חזית מודרניסטית מרתקת שמשתלבת בהרמוניה עם סביבתה

באזור כפרי בלב ישראל שוכן בית ייחודי: במבט ראשון הוא לא נראה כבית מגורים, וגם במבט שני, קשה לנחש למה הוא משמש. הבית עשוי מבלוק בטון בגובה תשעה מטרים ללא פתחים נראים. החזיתות נראות אטומות אך לא מנוכרות מסביבתן. כל המבנה מכוסה אריחי בטון חשוף משולבים בסבכה מעץ כבד, המזכיר את אלמנט המשרבייה המסורתי. אריחי הבטון היצוק משמשים גם בעיצוב הפנים, מכתיבית את המקצב ומשפיעים על קנה המידה.

 

אותה סיסטמה ששימשה לעיצוב המבנה משמשת גם בעיצוב הפנים למיקום הריהוט והחפצים בחלל. רעיון זה מחלחל עד לפרטים הקטנים ונראה במדפי הספרייה. השילוב של סבכת העץ עם הבטון החשוף יוצר שפה קוהרנטית בעלת מורכבות ועניין. שילוב החומרים החומרים מתעלה מעל סך חלקיו ויוצר מבנה מודרניסטי שמרפרר לסגנון ערבי אותנטי.

 

 

הבית מתפרש על פני שלוש קומות, תוך ניצול קומות הביניים באזור המדרגות לפינת משרד ביתית ולפינת משפחה. הריהוט תוכנן בקפידה ויוצר מחומרים ובמידות התואמות את הבית, ממש כמו חליפה שנתפרה למידותיו. תחושת הפרטיות נשמרה באמצעות הכנסת הנוף הפתוח של השדות פנימה.

בית K

K_house

מיקום: מרכז הארץ

היקף: 450 מ"ר

סטטוס: הושלם 2010

שימושים: מגורים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט


שילוב של בטון חשוף ועץ יוצרים חזית מודרניסטית מרתקת שמשתלבת בהרמוניה עם סביבתה

באזור כפרי בלב ישראל שוכן בית ייחודי: במבט ראשון הוא לא נראה כבית מגורים, וגם במבט שני, קשה לנחש למה הוא משמש. הבית עשוי מבלוק בטון בגובה תשעה מטרים ללא פתחים נראים. החזיתות נראות אטומות אך לא מנוכרות מסביבתן. כל המבנה מכוסה אריחי בטון חשוף משולבים בסבכה מעץ כבד, המזכיר את אלמנט המשרבייה המסורתי. אריחי הבטון היצוק משמשים גם בעיצוב הפנים, מכתיבית את המקצב ומשפיעים על קנה המידה.

 

אותה סיסטמה ששימשה לעיצוב המבנה משמשת גם בעיצוב הפנים למיקום הריהוט והחפצים בחלל. רעיון זה מחלחל עד לפרטים הקטנים ונראה במדפי הספרייה. השילוב של סבכת העץ עם הבטון החשוף יוצר שפה קוהרנטית בעלת מורכבות ועניין. שילוב החומרים החומרים מתעלה מעל סך חלקיו ויוצר מבנה מודרניסטי שמרפרר לסגנון ערבי אותנטי.

 

 

הבית מתפרש על פני שלוש קומות, תוך ניצול קומות הביניים באזור המדרגות לפינת משרד ביתית ולפינת משפחה. הריהוט תוכנן בקפידה ויוצר מחומרים ובמידות התואמות את הבית, ממש כמו חליפה שנתפרה למידותיו. תחושת הפרטיות נשמרה באמצעות הכנסת הנוף הפתוח של השדות פנימה.