מכון ויצמן, בניין הכימיה

Weizmann Institute of Science, Chemistry Building
Weizmann Institute of Science, Chemistry Building

מיקום: רחובות

היקף: 17,000 מ"ר

סטטוס: בביצוע

שימושים: עיצוב פנים של החללים הציבוריים, מעבדות וחללי העבודה

שירותים: עיצוב פנים, תכנון אסטרטגי

Weizmann Institute of Science, Chemistry Building

About the Project

כחלק מתהליך עיצוב פנים ותכנון סביבת העבודה בבניין הכימיה החדש של מכון ויצמן, ביצענו סדנת מחקר על מנת לאבחן עקרונות תכנוניים שיתאימו לתרבות הארגונית של המכון וינחו אותנו בתהליך התכנון. התהליך כלל ראיונות וקבוצות מיקוד בקרב צוות החוקרים, ולאחר מכן ניתוח וגיבוש נתונים.

מטרת החזון שהצטייר מהראיונות הייתה לקדם את המדע ולייצר ישות מדעית חדשה על-ידי ערבוב של אנשים ממחלקות שונות. העקרונות שהנחו אותנו בתכנון העיצוב הם גמישות, חדשנות ושיתוף.

 

רצינו לייצר סביבה חמה, בריאה וגמישה ע"י מתן אור טבעי לכל העמדות וע"י שימוש בחומרים נקיים ועמידים. קומת הכניסה מציעה לובי מרהיב, המתכתב בעיצובו עם חזיתות הבניין; חדרי ישיבות ואודיטוריום, המשמש להרצאות. תמהיל חלל העבודה מורכב ממשרדים עבור חברי הסגל, אזורי אופן ספייס סמי-פרטיים המיועדים לעמיתי מחקר, ואופן ספייס המורכב מ"שכונות" המיועדות לסטודנטים, המייצרות שיתוף פעולה בצוות, בנוסף על חדרי ישיבות פתוחים א-פורמליים.

כל קומה מציעה מגוון שונה של חללים שיתופיים המייצרים אינטרקציה בין חוקרים, למעט המעבדות. אזורי המשרדים  מופרדים מאזורי המעבדה בחומריותם ומייצרים אזורי אינטרקציה, שיתוף והפריה הדדית בין הסטודנטים בתוך כל קבוצת מחקר ובין המחלקות השונות בבניין.

מכון ויצמן, בניין הכימיה

Weizmann Institute of Science, Chemistry Building
Weizmann Institute of Science, Chemistry Building

מיקום: רחובות

היקף: 17,000 מ"ר

סטטוס: בביצוע

שימושים: עיצוב פנים של החללים הציבוריים, מעבדות וחללי העבודה

שירותים: עיצוב פנים, תכנון אסטרטגי

Weizmann Institute of Science, Chemistry Building

About the Project


כחלק מתהליך עיצוב פנים ותכנון סביבת העבודה בבניין הכימיה החדש של מכון ויצמן, ביצענו סדנת מחקר על מנת לאבחן עקרונות תכנוניים שיתאימו לתרבות הארגונית של המכון וינחו אותנו בתהליך התכנון. התהליך כלל ראיונות וקבוצות מיקוד בקרב צוות החוקרים, ולאחר מכן ניתוח וגיבוש נתונים.

מטרת החזון שהצטייר מהראיונות הייתה לקדם את המדע ולייצר ישות מדעית חדשה על-ידי ערבוב של אנשים ממחלקות שונות. העקרונות שהנחו אותנו בתכנון העיצוב הם גמישות, חדשנות ושיתוף.

 

רצינו לייצר סביבה חמה, בריאה וגמישה ע"י מתן אור טבעי לכל העמדות וע"י שימוש בחומרים נקיים ועמידים. קומת הכניסה מציעה לובי מרהיב, המתכתב בעיצובו עם חזיתות הבניין; חדרי ישיבות ואודיטוריום, המשמש להרצאות. תמהיל חלל העבודה מורכב ממשרדים עבור חברי הסגל, אזורי אופן ספייס סמי-פרטיים המיועדים לעמיתי מחקר, ואופן ספייס המורכב מ"שכונות" המיועדות לסטודנטים, המייצרות שיתוף פעולה בצוות, בנוסף על חדרי ישיבות פתוחים א-פורמליים.

כל קומה מציעה מגוון שונה של חללים שיתופיים המייצרים אינטרקציה בין חוקרים, למעט המעבדות. אזורי המשרדים  מופרדים מאזורי המעבדה בחומריותם ומייצרים אזורי אינטרקציה, שיתוף והפריה הדדית בין הסטודנטים בתוך כל קבוצת מחקר ובין המחלקות השונות בבניין.