• ג'וינט ישראלירושלים

    מבנה הג'וינט בירושלים מאחד בתוכו מס' ארגונים של ארגון הג'וינט העולמי - ארגון חברתי המקדם פרויקטים  של שיוויון הזדמנויות וצמצום פערים בחברה והיה חלק מהחלטות חשובות בהיסטוריה של מדינת ישראל.


    מבנה הג'וינט ממוקם  מחוץ לקמפוס האוניברסיטה העברית ותוכנן בהמשכים ע"י משרד רכטר בתקופות שונות החל מ 1966.אורבך-הלוי נבחרו לתכנן מחדש את חללי הפנים של המבנה שלא שופץ מאז הקמת האגף הראשון - GUT RENOVATION. האתגר האדריכלי ומורכבות הפרויקט נבעו מהרצון לכבד את צביון המבנה המקורי  והתאמתו לסביבת העבודה של היום, וייצוג חזון הג'וינט בישראל.

    היקף: 6,000 מ"ר

    סטטוס: בביצוע

    שירותים: עיצוב פנים

  • תהליך התכנון החל בלימוד ומיפוי המבנה תוך כדי עריכת סדנאות אפיון סביבת עבודה, אשר כללו שיחות, וראיונות עם עובדי הג'וינט וההנהלה. התכנון שהוצא ע"י אורבך הלוי מיישם את החזון במסגרת סביבת עבודה מזמינה, מוארת ופונקציונלית. ארגון מחדש של חללי העבודה תוך דגש על התמצאות אינטואיטיבית בין מפלסי הביניים השונים, הפרדה של חללים פרטיים ויצירה של חללים ציבוריים סביב חצרות אור המפוזרים במרכז המבנה ומכניסים אור טבעי ומסונן לעומק המבנה.

  • לובי הכניסה והגלריה נפתח ותוכנן על מנת לכלול חדרי הישיבות, וגלריית תמונות היסטוריות של פעילות הארגון. קיר עץ פרמטרי עובר במסדרון הציבורי בקומת הקרקע ומהווה גם אלמנט מכווין תנועתית וגם מוסיף חום וחומריות טבעית לאבן ולבטון. מחלקות תוכננו בהתאם לאופטימיזציה של הצרכים ולסוגי הפעילות. בין אזורי העבודה התווספו אזורים ציבוריים המעודדים שיתופי פעולה בין העובדים ומהווים גם חיץ ויזואלי ואקוסטי.  חצרות פנימיות עם גינות ירק נוצלו כחלק בלתי נפרד מהכנסת האור הטבעי והטבע פנימה וליצירת פינות חמד התורמות לאווירת השלווה בלב הבירה.

  • הקו העיצובי נבחר במטרה למצוא את השילוב הנכון בין שמירת הכבוד למבנה הקיים למשב רענן של שינוי והתחדשות. ניתן לראות זאת בבחירה בחומרי הגמר הטבעיים ובהחלטות העיצוביות שהתקבלו. לדוגמא, במהלך השיפוץ נחשפה תקרת ערוגות מבטון והוחלט להשאירה חשופה במטרה להדגיש את הארכיטקטורה של המבנה המקורי.