הבית בגני תקווה

Migdaley_Hayam_Main

מיקום: גני תקווה

היקף: 49,000 מ"ר

סטטוס: הושלם 2016

שימושים: חדר כושר, בריכה פנימית וחיצונית, אודיטוריום, כיתות וחדרי פעילות, חנויות, סופרמרקט, מסעדה ובית כנסת

בתכנון: דב קורן אדריכלים

שירותים: אדריכלות

Migdaley Hayam

תיאור הפרויקט

פרויקט דיור מוגן תוכנן עבור היזם "מגדלי הים התיכון גני תקווה בע"מ", בהיקף של 349 יח"ד, וכולל מחלקה סיעודית, אודיטוריום, בריכה ומשרדי הנהלה. המבנה בן 13 קומות ע"ג קומת מסד.

החזון של יצירת בית לקהילה אוטונומית, המספקת תחושת בטחון ושייכות לחבריה, וקשורה למרקם החיים סביבה. הפרויקט משתרע על שטח של כ9 דונמים, ובו 349 יחידות דיור עצמאיות ומחלקה סיעודית ובנוי בצורת האות "ח" סביב חצר מרכזית הנפתח אל גן ציבורי ממזרח ואל נוף הרי השומרון באופק הרחוק, ואל שדרות התקוה בחלקו הדרומי של הפרויקט.

 

שלשת אגפי המבנה מלוים את הרחובות ומהווים דפן אורבנית לרחוב הנגב דרך הים ושדרות התקוה. בשל אופיו וגודלו של הפרויקט, היה צורך לפרק את החזית ע"י סגמנטים רפטטיבים, שיצרו מקצב וחיבור של אלמנטים של מבני מגורים על גבי בסיס ציבורי משותף.

 

מערכת התנועה מספקת מסלולי הליכה דינמיים החושפים את הפעילות המתרחשת בחללים הציבוריים, קירות מסך, גשרים תלויים וחללים כפולים מעודדים אינטראקציה שחוצה מפלסים ומגרים את מבטו של הצועד בהם. הקשר החללי והויזואלי המתקיים בין החללים השונים, המעליות המרכזיות, מבואות המעליות והלובי המרכזי, לבין החוץ מקל על ההתמצאות במרחב וההכרות של הדייר עם ביתו החדש.

 

אולם הכניסה מהווה נקודת מפגש של צירי התנועה האנכיים והאופקיים בפרויקט, חלל שטוף אור שמש טבעי הקושר את מגוון האפשרויות העומדות בפני הדיירים לכדי מערכת הרמונית המספקת תשתית פיזית וחברתית ליצירת קשרי קהילה הדוקים. שימוש בחומרים ברי קיימא חמים וטבעיים כמו עץ, טרקוטה, ואבן משווים תחושה נעימה של בית ומלווים את הדייר מדירתו הפרטית אל המרחב המשותף.

 

 

הבית בגני תקווה מציע מגוון של פונקציות ציבוריות עבור דייריו, ביניהן: חדר כושר ובריכת שחיה מקורה, אולמות קולנוע מופעים והרצאות, חדרי חוגים ופעילות פנאי והעשרה, בית כנסת, מסעדה קטנה, מרכול וחדר אוכל, המקיפים את החצר מרכזית עם בריכת נוי. השטחים פתוחים וירוקים ניבטים מכל מרפסת וכן מחדרי החוגים והמרחב הציבורי, ומייצרים נוף קרוב המזמין את הדיירים לצאת לטיול בגני הנוי השיטוט וההתכנסות המקיפים את החללים המשותפים וכן קשר בין פנים לחוץ. ה"דק" והמרפסת קומת הקרקע היורדים את החצר המרכזית, מעודדים טיול ויציאה אל המרחב הפתוח.

הבית בגני תקווה

Migdaley_Hayam_Main

מיקום: גני תקווה

היקף: 49,000 מ"ר

סטטוס: הושלם 2016

שימושים: חדר כושר, בריכה פנימית וחיצונית, אודיטוריום, כיתות וחדרי פעילות, חנויות, סופרמרקט, מסעדה ובית כנסת

בתכנון: דב קורן אדריכלים

שירותים: אדריכלות

Migdaley Hayam

תיאור הפרויקט


פרויקט דיור מוגן תוכנן עבור היזם "מגדלי הים התיכון גני תקווה בע"מ", בהיקף של 349 יח"ד, וכולל מחלקה סיעודית, אודיטוריום, בריכה ומשרדי הנהלה. המבנה בן 13 קומות ע"ג קומת מסד.

החזון של יצירת בית לקהילה אוטונומית, המספקת תחושת בטחון ושייכות לחבריה, וקשורה למרקם החיים סביבה. הפרויקט משתרע על שטח של כ9 דונמים, ובו 349 יחידות דיור עצמאיות ומחלקה סיעודית ובנוי בצורת האות "ח" סביב חצר מרכזית הנפתח אל גן ציבורי ממזרח ואל נוף הרי השומרון באופק הרחוק, ואל שדרות התקוה בחלקו הדרומי של הפרויקט.

 

שלשת אגפי המבנה מלוים את הרחובות ומהווים דפן אורבנית לרחוב הנגב דרך הים ושדרות התקוה. בשל אופיו וגודלו של הפרויקט, היה צורך לפרק את החזית ע"י סגמנטים רפטטיבים, שיצרו מקצב וחיבור של אלמנטים של מבני מגורים על גבי בסיס ציבורי משותף.

 

מערכת התנועה מספקת מסלולי הליכה דינמיים החושפים את הפעילות המתרחשת בחללים הציבוריים, קירות מסך, גשרים תלויים וחללים כפולים מעודדים אינטראקציה שחוצה מפלסים ומגרים את מבטו של הצועד בהם. הקשר החללי והויזואלי המתקיים בין החללים השונים, המעליות המרכזיות, מבואות המעליות והלובי המרכזי, לבין החוץ מקל על ההתמצאות במרחב וההכרות של הדייר עם ביתו החדש.

 

אולם הכניסה מהווה נקודת מפגש של צירי התנועה האנכיים והאופקיים בפרויקט, חלל שטוף אור שמש טבעי הקושר את מגוון האפשרויות העומדות בפני הדיירים לכדי מערכת הרמונית המספקת תשתית פיזית וחברתית ליצירת קשרי קהילה הדוקים. שימוש בחומרים ברי קיימא חמים וטבעיים כמו עץ, טרקוטה, ואבן משווים תחושה נעימה של בית ומלווים את הדייר מדירתו הפרטית אל המרחב המשותף.

 

 

הבית בגני תקווה מציע מגוון של פונקציות ציבוריות עבור דייריו, ביניהן: חדר כושר ובריכת שחיה מקורה, אולמות קולנוע מופעים והרצאות, חדרי חוגים ופעילות פנאי והעשרה, בית כנסת, מסעדה קטנה, מרכול וחדר אוכל, המקיפים את החצר מרכזית עם בריכת נוי. השטחים פתוחים וירוקים ניבטים מכל מרפסת וכן מחדרי החוגים והמרחב הציבורי, ומייצרים נוף קרוב המזמין את הדיירים לצאת לטיול בגני הנוי השיטוט וההתכנסות המקיפים את החללים המשותפים וכן קשר בין פנים לחוץ. ה"דק" והמרפסת קומת הקרקע היורדים את החצר המרכזית, מעודדים טיול ויציאה אל המרחב הפתוח.