הפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב

TAU Business Faculty
TAU Business Faculty

מיקום: תל אביב

סטטוס: הצעה

שימושים: אודיטוריום, משרדים, כיתות לימוד וחלל ציבורי

שירותים: אדריכלות

TAU Business Faculty

תיאור הפרויקט

בהצעתנו ניסינו ליצור זיקה הדוקה במסה ובחומר לבינוי הקיים

הבניין לניהול על שם לורי לוקיי משלים יחד עם בניין רקנאטי את הפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל-אביב, ומעניק למוסד מתחם אקדמי משותף עבור אחד המסלולים היוקרתיים של האוניברסיטה. מיקומו בפינה הדרום מערבית של לב הקמפוס, בין בניין רקנאטי לבין בית הספר למוזיקה, חובק את צומת צירי הולכי הרגל המרכזיים: הציר העולה משער פרנקל והציר המגיע משער יוסף קריס. כנקודת ציון מרכזית בקמפוס, עליו להיות חדשני בעיצובו, מוקפד ומתאים לתקופתו תוך שמירת זיקה לקמפוס.

 

הצעה יצרנו זיקה הדוקה במסה ובחומר לבינוי הקיים תוך חיבור לבניין רקנאטי, ויצירת חצר כניסה משותפת לפקולטה. קולונדת עמודים, שלרגליה מדרגות ישיבה, ממסגרת מבטים אל בית הספר למוזיקה ובכך מחזקת את הקשר בין שני המבנים.

 

המבנה תומך בחווית הסטודנט וביצירת חללי למידה ברמות פרטיות שונות: החל מלימוד בקבוצות גדולות בכיתה פורמאלית, דרך לימוד בקבוצות קטנות וכלה בחללי מפגשים אינטימיים לעבודה עצמאית ומפגשים קבוצתיים. שזירה ושילוב של חללים בגדלים שונים סביב חלל משותף יוצרים את הפוטנציאל הרב ביותר להפריה הדדית ולמפגשים פורמאליים וא-פורמאליים, שהם מאבני היסוד של מסלול אקדמי לניהול.

 

צורתו החיצונית, הייחודית והדינמית של חלקו התחתון של המבנה מרמזת על הפנים, הייחודי אף הוא: גרם מדרגות רחב ופתוח המתחיל בקומת הכניסה ונמשך ומוביל לשלושת המפלסים הראשונים של המבנה. חלל המדרגות מהווה את עמוד השדרה האקדמי עבור חללי הלימוד. לאורכו שזורים מצד אחד הכיתות והאולמות ומצדו השני חדרי הקבוצות ומתחמי הלימוד. יחד עם חללי הכניסה והקפיטריה ישמש החלל לא רק לתנועה אלא גם כמקום מפגש לסטודנטים, אורחים ומרצים. תליית חדרי הקבוצות, המשמשים כחללי למידה חווייתיים לעבודה בקבוצות קטנות, ופיזורם סביב החלל המרכזי בפקולטה מהווה אלמנט ויזואלי, יוצא דופן ומרשים על – הן על החזית המערבית והן בחלל ציבורי של המבנה. השקיפות מבעד לחזית המבנה לפנים ולחוץ, הינם חלק מהחוויה האדריכלית של המבנה המשמש כתצוגה חזותית משתנה וחיה של הפעילות המתבצעת בפקולטה לניהול.

הפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב

TAU Business Faculty
TAU Business Faculty

מיקום: תל אביב

סטטוס: הצעה

שימושים: אודיטוריום, משרדים, כיתות לימוד וחלל ציבורי

שירותים: אדריכלות

TAU Business Faculty

תיאור הפרויקט


בהצעתנו ניסינו ליצור זיקה הדוקה במסה ובחומר לבינוי הקיים

הבניין לניהול על שם לורי לוקיי משלים יחד עם בניין רקנאטי את הפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל-אביב, ומעניק למוסד מתחם אקדמי משותף עבור אחד המסלולים היוקרתיים של האוניברסיטה. מיקומו בפינה הדרום מערבית של לב הקמפוס, בין בניין רקנאטי לבין בית הספר למוזיקה, חובק את צומת צירי הולכי הרגל המרכזיים: הציר העולה משער פרנקל והציר המגיע משער יוסף קריס. כנקודת ציון מרכזית בקמפוס, עליו להיות חדשני בעיצובו, מוקפד ומתאים לתקופתו תוך שמירת זיקה לקמפוס.

 

הצעה יצרנו זיקה הדוקה במסה ובחומר לבינוי הקיים תוך חיבור לבניין רקנאטי, ויצירת חצר כניסה משותפת לפקולטה. קולונדת עמודים, שלרגליה מדרגות ישיבה, ממסגרת מבטים אל בית הספר למוזיקה ובכך מחזקת את הקשר בין שני המבנים.

 

המבנה תומך בחווית הסטודנט וביצירת חללי למידה ברמות פרטיות שונות: החל מלימוד בקבוצות גדולות בכיתה פורמאלית, דרך לימוד בקבוצות קטנות וכלה בחללי מפגשים אינטימיים לעבודה עצמאית ומפגשים קבוצתיים. שזירה ושילוב של חללים בגדלים שונים סביב חלל משותף יוצרים את הפוטנציאל הרב ביותר להפריה הדדית ולמפגשים פורמאליים וא-פורמאליים, שהם מאבני היסוד של מסלול אקדמי לניהול.

 

צורתו החיצונית, הייחודית והדינמית של חלקו התחתון של המבנה מרמזת על הפנים, הייחודי אף הוא: גרם מדרגות רחב ופתוח המתחיל בקומת הכניסה ונמשך ומוביל לשלושת המפלסים הראשונים של המבנה. חלל המדרגות מהווה את עמוד השדרה האקדמי עבור חללי הלימוד. לאורכו שזורים מצד אחד הכיתות והאולמות ומצדו השני חדרי הקבוצות ומתחמי הלימוד. יחד עם חללי הכניסה והקפיטריה ישמש החלל לא רק לתנועה אלא גם כמקום מפגש לסטודנטים, אורחים ומרצים. תליית חדרי הקבוצות, המשמשים כחללי למידה חווייתיים לעבודה בקבוצות קטנות, ופיזורם סביב החלל המרכזי בפקולטה מהווה אלמנט ויזואלי, יוצא דופן ומרשים על – הן על החזית המערבית והן בחלל ציבורי של המבנה. השקיפות מבעד לחזית המבנה לפנים ולחוץ, הינם חלק מהחוויה האדריכלית של המבנה המשמש כתצוגה חזותית משתנה וחיה של הפעילות המתבצעת בפקולטה לניהול.