מגדל העוגן

Metro Mall
Metro Mall

מיקום: רחובות

היקף: 45,000 מ"ר

סטטוס: הושלם 2018

שימושים: מסחר, משרדים

שירותים: בינוי ערים - תב"ע

תיאור הפרויקט

הסמיכות של מגדל המטרומול, אשר תוכנן כחלק מפרויקט תכנון אורבני "שער העיר רחובות", לתחנת הרכבת ולפארק המדע הולידה חשיבה תכנונית המגשרת בין הפארק לעיר, כשביניהם רחבה מסחרית המקבלת את פני הבאים מכיוון הרכבת ומאפשרת אתנחתא לעוברים ושבים ומייצר חוויה אורבנית.

התווך שבין הפרויקט למבנים האחרים שסביבו, מאפשר מרחב מסחרי מזמין, המייצר אי של שקט בין שני הקצוות ומהווה חלק בלתי נפרד מהמבנה. הבניין מכיל 17 קומות משרדים וקומת מסחר המקושרות לרחוב בשני מפלסים – במפלס הרחוב דרך הרחבה המרכזית ובקומה העליונה באמצעות גשר פתוח.

  • קומת המשרדים מוצפת באור טבעי ומידותיה מאפשרות לאור לחדור דרך קיר המסך והחלונות לכל העומק עד קיר הגרעין ובכך לייצר חלל עבודה נעים ומואר.

     

    הרחבה והגשר בין הבניין לאזור המסחרי מכניסים עושר של הזדמנויות למפגשים ופעילויות בין דיירי המשרדים לעוברים ושבים ומספקים אינטראקציה תמידית בחלל האורבני. המבנה בצורתו הנקייה וההוליסטית מזכיר אובלסיק החצוי לשניים, והוא אכן משמש כמונומנט אייקוני במרכז העיר.

     

    חזיתו הדרומית מציגה מרקם אחיד ואורגני, המשתלב בסביבתו וחזיתו הצפונית מייצרת שקיפות מלאה, המכניסה את הרחוב אל חללי המשרדים. הגאומטריה העל זמנית של המבנה מתכתבת עם מבנה מאיץ החלקיקים במכון וייצמן הסמוך, המהווה נקודת ציון בעיר.

     

     

 

 

 

 

Video

מגדל העוגן

Metro Mall
Metro Mall

מיקום: רחובות

היקף: 45,000 מ"ר

סטטוס: הושלם 2018

שימושים: מסחר, משרדים

שירותים: בינוי ערים – תב"ע

תיאור הפרויקט


הסמיכות של מגדל המטרומול, אשר תוכנן כחלק מפרויקט תכנון אורבני "שער העיר רחובות", לתחנת הרכבת ולפארק המדע הולידה חשיבה תכנונית המגשרת בין הפארק לעיר, כשביניהם רחבה מסחרית המקבלת את פני הבאים מכיוון הרכבת ומאפשרת אתנחתא לעוברים ושבים ומייצר חוויה אורבנית.

התווך שבין הפרויקט למבנים האחרים שסביבו, מאפשר מרחב מסחרי מזמין, המייצר אי של שקט בין שני הקצוות ומהווה חלק בלתי נפרד מהמבנה. הבניין מכיל 17 קומות משרדים וקומת מסחר המקושרות לרחוב בשני מפלסים – במפלס הרחוב דרך הרחבה המרכזית ובקומה העליונה באמצעות גשר פתוח.

  • קומת המשרדים מוצפת באור טבעי ומידותיה מאפשרות לאור לחדור דרך קיר המסך והחלונות לכל העומק עד קיר הגרעין ובכך לייצר חלל עבודה נעים ומואר.

     

    הרחבה והגשר בין הבניין לאזור המסחרי מכניסים עושר של הזדמנויות למפגשים ופעילויות בין דיירי המשרדים לעוברים ושבים ומספקים אינטראקציה תמידית בחלל האורבני. המבנה בצורתו הנקייה וההוליסטית מזכיר אובלסיק החצוי לשניים, והוא אכן משמש כמונומנט אייקוני במרכז העיר.

     

    חזיתו הדרומית מציגה מרקם אחיד ואורגני, המשתלב בסביבתו וחזיתו הצפונית מייצרת שקיפות מלאה, המכניסה את הרחוב אל חללי המשרדים. הגאומטריה העל זמנית של המבנה מתכתבת עם מבנה מאיץ החלקיקים במכון וייצמן הסמוך, המהווה נקודת ציון בעיר.

     

     

 

 

 

 

Video