סטודיו אורבך הלוי החדש

1

מיקום: לוד

היקף: 600 מ"ר

סטטוס: הושלם 2020

שימושים: משרדים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט

בוקר אחד, בתחילת יולי 2020, נפתחה מעלית קטנה בקומה החמישית בבניין משרדים באזור התעשייה הצפוני בלוד. שתי אדריכליות ושף יצאו ממנה, האחרונים להיכנס באותו בוקר. בשניה זו המהלך הושלם: בדיוק 20 שנים מיום הקמת אורבך הלוי, מהן עשור בנמל תל אביב ועשור בקרית שדה התעופה, הגענו ליעד. התמהיל מושלם: 600 מ״ר משרד, 900 מ״ר מרפסת, 45 דיירים. את הניסיון של אורבך הלוי באפיון ועיצוב סביבות עבודה יישמנו על עצמנו – שפני ניסויים מרצון. והתוצאה: בצילומים של עוזי פורת.

עם ריבוי חללים ציבוריים, עמדות אישיות דינמיות ומרפסת רחבת ידיים, משרד האדריכלים אורבך-הלוי מיישם במשכנו החדש את השינוי שעוברים רבים מחללי העבודה בארץ.


משכננו החדש נמצא באזור מבני מסחר ותעשייה בלוד, הרחק מזירת ההתרחשות האדריכלית של גוש דן. הוא יושב בקומת הגג של בית שירז – בניין משרדים בן חמש קומות, שעמד שנים נטוש בשלב השלד. כשקיבלנו את פרויקט חידוש והשמשת הבניין, ובמהלך העבודה עליו התאהבנו והחלטנו לרכוש את הקומה העליונה שלו.


את התכנון של המשרד החדש השלמנו עוד לפני פרוץ מגפת הקורונה, והשיפוץ עצמו נערך במהלכה. אל החלל החדש נכנסנו בין סגר לסגר, בחודש יוני של 2020. העובדים מתחלקים בעמדות, דגש על חללים ציבוריים. חלל כניסה פתוח ומרווח מקדם את הבאים, כאשר ברקע מציצה המרפסת הרחבה ובה נוף פתוח. מאזור הכניסה אל פנים המשרד מובילות שתי שדרות של חללי עבודה, הנמשכות לאורך שתי חזיתות המבנה. כל חלל הוא מעיין משרד קטן חצי פתוח, שבו שטיח מקיר לקיר וארבע עמדות עבודה הפונות אל המסדרון המשותף.

 

המשרדים מופרדים אחד מהשני באמצעות מחיצות נגרות מנותקות מהתקרה, המשמשות כגב לשולחנות העבודה, שבראשן אזורי אחסון אישיים. מהמעבר הראשי מופרדים המשרדים באמצעות מחיצות עץ דקיקות ומחוררות או יחידות נגרות נמוכות שמיועדות לאחסון פתוח וסגור. 


בין שתי שדרות המשרדים נמצאים האזורים הציבוריים. על גבי רצפת טרצו בגווני אפור עומדת תיבת עץ בהירה עם פתחי זכוכית ובתוכה, זה מאחורי זה, מסודרים חדר ישיבות ראשי ושקוף בחלקו, חדר פגישות אינטימי ובוט לשיחה אישית. אחרון בשורה נמצא אודיטוריום פתוח למפגשים ואספות, שבו מסך הקרנות ופופים לישיבה חופשית.


על הקיר האחורי שבאודיטוריום, שממשיך את הרצפה עם חיפוי טרצו, תלויים להשראה פורטרטים של "חמישה אדריכלים אהובים ומתים": זאהה חדיד, פרנק לויד רייט, איי.אמ. פיי, אוסקר נימאייר ולה קורבוזיה. כאן גם מתקיימת סדרת הרצאות אדריכלות שהמשרד מעביר בהתנדבות לתלמידי תיכון מלוד.


בצדו השני של החלל הציבורי, מאחורי חזית זכוכית שקופה, נמצא מטבח מקצועי עם חדר אוכל, שפונה אל מרפסת הגג. המרפסת העצומה משקיפה על נוף שדות שמתחלף בנוף המגדלים של גוש דן. היא מוקפת אדניות בטון עם צמחייה צעירה ומחולקת לאזורים שיוצרים פינות שונות של התרחשויות במרחב. חוץ מאשר מפלט נפלא מהמסך ומקום לארוחת צהריים, התקיימו כאן בשנת הקורונה שיעורי יוגה ופילטיס ואפילו כמה אירועים פרטיים קטנים.

סטודיו אורבך הלוי החדש

1

מיקום: לוד

היקף: 600 מ"ר

סטטוס: הושלם 2020

שימושים: משרדים

שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

תיאור הפרויקט


בוקר אחד, בתחילת יולי 2020, נפתחה מעלית קטנה בקומה החמישית בבניין משרדים באזור התעשייה הצפוני בלוד. שתי אדריכליות ושף יצאו ממנה, האחרונים להיכנס באותו בוקר. בשניה זו המהלך הושלם: בדיוק 20 שנים מיום הקמת אורבך הלוי, מהן עשור בנמל תל אביב ועשור בקרית שדה התעופה, הגענו ליעד. התמהיל מושלם: 600 מ״ר משרד, 900 מ״ר מרפסת, 45 דיירים. את הניסיון של אורבך הלוי באפיון ועיצוב סביבות עבודה יישמנו על עצמנו – שפני ניסויים מרצון. והתוצאה: בצילומים של עוזי פורת.

עם ריבוי חללים ציבוריים, עמדות אישיות דינמיות ומרפסת רחבת ידיים, משרד האדריכלים אורבך-הלוי מיישם במשכנו החדש את השינוי שעוברים רבים מחללי העבודה בארץ.


משכננו החדש נמצא באזור מבני מסחר ותעשייה בלוד, הרחק מזירת ההתרחשות האדריכלית של גוש דן. הוא יושב בקומת הגג של בית שירז – בניין משרדים בן חמש קומות, שעמד שנים נטוש בשלב השלד. כשקיבלנו את פרויקט חידוש והשמשת הבניין, ובמהלך העבודה עליו התאהבנו והחלטנו לרכוש את הקומה העליונה שלו.

את התכנון של המשרד החדש השלמנו עוד לפני פרוץ מגפת הקורונה, והשיפוץ עצמו נערך במהלכה. אל החלל החדש נכנסנו בין סגר לסגר, בחודש יוני של 2020. העובדים מתחלקים בעמדות, דגש על חללים ציבוריים. חלל כניסה פתוח ומרווח מקדם את הבאים, כאשר ברקע מציצה המרפסת הרחבה ובה נוף פתוח. מאזור הכניסה אל פנים המשרד מובילות שתי שדרות של חללי עבודה, הנמשכות לאורך שתי חזיתות המבנה. כל חלל הוא מעיין משרד קטן חצי פתוח, שבו שטיח מקיר לקיר וארבע עמדות עבודה הפונות אל המסדרון המשותף.

 

המשרדים מופרדים אחד מהשני באמצעות מחיצות נגרות מנותקות מהתקרה, המשמשות כגב לשולחנות העבודה, שבראשן אזורי אחסון אישיים. מהמעבר הראשי מופרדים המשרדים באמצעות מחיצות עץ דקיקות ומחוררות או יחידות נגרות נמוכות שמיועדות לאחסון פתוח וסגור. 

בין שתי שדרות המשרדים נמצאים האזורים הציבוריים. על גבי רצפת טרצו בגווני אפור עומדת תיבת עץ בהירה עם פתחי זכוכית ובתוכה, זה מאחורי זה, מסודרים חדר ישיבות ראשי ושקוף בחלקו, חדר פגישות אינטימי ובוט לשיחה אישית. אחרון בשורה נמצא אודיטוריום פתוח למפגשים ואספות, שבו מסך הקרנות ופופים לישיבה חופשית.

על הקיר האחורי שבאודיטוריום, שממשיך את הרצפה עם חיפוי טרצו, תלויים להשראה פורטרטים של "חמישה אדריכלים אהובים ומתים": זאהה חדיד, פרנק לויד רייט, איי.אמ. פיי, אוסקר נימאייר ולה קורבוזיה. כאן גם מתקיימת סדרת הרצאות אדריכלות שהמשרד מעביר בהתנדבות לתלמידי תיכון מלוד.

בצדו השני של החלל הציבורי, מאחורי חזית זכוכית שקופה, נמצא מטבח מקצועי עם חדר אוכל, שפונה אל מרפסת הגג. המרפסת העצומה משקיפה על נוף שדות שמתחלף בנוף המגדלים של גוש דן. היא מוקפת אדניות בטון עם צמחייה צעירה ומחולקת לאזורים שיוצרים פינות שונות של התרחשויות במרחב. חוץ מאשר מפלט נפלא מהמסך ומקום לארוחת צהריים, התקיימו כאן בשנת הקורונה שיעורי יוגה ופילטיס ואפילו כמה אירועים פרטיים קטנים.