מרה"ס מרכז, שלב א

BenAmi_Main
BenAmi_Main

מיקום: מחנה בן עמי

היקף: 30,000 מ"ר

שימושים: בניין מפקדה ופונקציות רווחה, מבני מחלקות, מגורי חיילים, סדנת טיפול רכב, תחנת דלק וסככות תפעול.

שירותים: אדריכלות

סטטוס: בביצוע

BenAmi_Secondary

תיאור הפרויקט

עבור פרויקט הקמת גדוד ההובלה במחנה בן-עמי בוצעה חשיבה מחדש על תוכנית האב שהוכנה ע"י משרד הבטחון והוצעו חלופות ההופכות את המתחם רווי תנועת רכב לקמפוס השם דגש על הולכי הרגל. 

התכנון צמצם למינימום הדרוש את משטחי האספלט וריכז את השטחים הפתוחים לטובת פיתוח נופי אינטנסיבי. הבינוי משמש כחיץ בין אזורי תנועת הולכי הרגל לאזורי תנועת הרכב וממסגר חצרות מובחנות לטובת שוהי המחנה.

 

 

במבט לאחור לעידן החלוצי של הקיבוץ ועקרונות העיצוב של "עיר גנים", קמפוס בן עמי משלב מעונות מגורי חיילים, כיתות לימוד, אולמות, מטבח וחדר אוכל, משרדים ומתקני פנאי, המסודרים לאורך קמפוס להולכי רגל. הבניינים ממקסמים את המגרש לטובת שטחי גינון, ויוצרים חללים חיצוניים יעילים ופרופורציונליים, המתאימים לשימושים מגוונים.

 

 

קומת הקרקע כוללת את השימושים הציבוריים ויוצרת סדרה של חצרות רשמיות ובלתי פורמליות המובילות אל השדרה הפנימית. הקומה הראשונה והשנייה משמשות למגורים, המסודרים סביב חדרי מדרגות מרכזיים, לובי וחללים משותפים.

 

הפרויקט משתמש במסת הבניין כאלמנט העיצובי העיקרי, המודגש באמצעות טיח מגורען לבן להגברת הצללים המוטלים על הקירות. אריחי בטון טרומיים מחפים את חדרי המדרגות המרכזיים ומדגישים את קומת הקרקע הציבורית לוחות HPL צבעוניים, יחד עם מערכת שילוט מעוצבת במלואה, מסמנים כניסות ויוצרים את המקצב עבור הקמפוס.

מרה"ס מרכז, שלב א

BenAmi_Main
BenAmi_Main

מיקום: מחנה בן עמי

היקף: 30,000 מ"ר

שימושים: בניין מפקדה ופונקציות רווחה, מבני מחלקות, מגורי חיילים, סדנת טיפול רכב, תחנת דלק וסככות תפעול.

שירותים: אדריכלות

סטטוס: בביצוע

BenAmi_Secondary

תיאור הפרויקט


עבור פרויקט הקמת גדוד ההובלה במחנה בן-עמי בוצעה חשיבה מחדש על תוכנית האב שהוכנה ע"י משרד הבטחון והוצעו חלופות ההופכות את המתחם רווי תנועת רכב לקמפוס השם דגש על הולכי הרגל. 

התכנון צמצם למינימום הדרוש את משטחי האספלט וריכז את השטחים הפתוחים לטובת פיתוח נופי אינטנסיבי. הבינוי משמש כחיץ בין אזורי תנועת הולכי הרגל לאזורי תנועת הרכב וממסגר חצרות מובחנות לטובת שוהי המחנה.

 

 

במבט לאחור לעידן החלוצי של הקיבוץ ועקרונות העיצוב של "עיר גנים", קמפוס בן עמי משלב מעונות מגורי חיילים, כיתות לימוד, אולמות, מטבח וחדר אוכל, משרדים ומתקני פנאי, המסודרים לאורך קמפוס להולכי רגל. הבניינים ממקסמים את המגרש לטובת שטחי גינון, ויוצרים חללים חיצוניים יעילים ופרופורציונליים, המתאימים לשימושים מגוונים.

 

 

קומת הקרקע כוללת את השימושים הציבוריים ויוצרת סדרה של חצרות רשמיות ובלתי פורמליות המובילות אל השדרה הפנימית. הקומה הראשונה והשנייה משמשות למגורים, המסודרים סביב חדרי מדרגות מרכזיים, לובי וחללים משותפים.

 

הפרויקט משתמש במסת הבניין כאלמנט העיצובי העיקרי, המודגש באמצעות טיח מגורען לבן להגברת הצללים המוטלים על הקירות. אריחי בטון טרומיים מחפים את חדרי המדרגות המרכזיים ומדגישים את קומת הקרקע הציבורית לוחות HPL צבעוניים, יחד עם מערכת שילוט מעוצבת במלואה, מסמנים כניסות ויוצרים את המקצב עבור הקמפוס.