מרכז לוגיסטי קודקוד

MERLOG KODKOD

מיקום: אזור תעשייה חבל מודיעין

היקף: 20,000 מ"ר

סטטוס: הושלם: 2022

שימושים: מרכז לוגיסטי, משרדים

שירותים: אדריכלות

Kodkod Logistics Warehouse

תיאור הפרויקט

מרכז הפצה לוגיסטי הוא קופסת גדולה וקשוחה: אטומה, פונקציונלית וגנרית. קופסה שנמדדת במספר המשטחים המאוחסנים בה וביכולת לשנע אותם פנימה והחוצה מהר ככל האפשר.

על הבריף הנוקשה הזה העמסנו אג׳נדה שאפתנית: לתכנן ולעצב בניין המתכתב באופן מעניין עם אזור התעשייה במודיעין בו הוא ממוקם.

מעניין׳ היא מילה פתוחה לפירושים רבים.  הפרשנות הראשונה שלנו היתה לעצב בניין חמקן, כזה שהסילואטה שלו נבלעת בחורש העוטף את המגרש.  לאחר השלמת התכנון הראשוני, נסינו מספר מערכות חיפוי שדימו רשתות הסוואה המשלבות מספר גוונים של ירוק. בחקירת המודל הממוחשב של הקופסה על רקע הסביבה נוכחנו לראות שהבניין פשוט גדול מדי ושום חיפוי לא יפחית את החתימה שלו.

 

בחרנו באסטרטגיה הפוכה לעיצוב הקליפה: במקום מחסן חמקן, תכשיט נוצץ. כך נולדה מערכת הקליפה שפותחה באורבך הלוי בשיתוף עם קבלני החיפוי, שלומי עזרן ואילן אטיאס. המערכת עשויה מאריחים מכופפים של אלומיניום רב שכבתי (׳אלוקובונד׳) בתצורת קשקשים. כל אריח נחתך למידות של 2מ׳ על 1מ׳ והורכב על גבי קונסטרוקציה אנכית פשוטה להפליא. מעל 3,000 קשקשים נדרשו בכדי לעטוף את הקופסה הענקית המתנוססת לגובה של 25 מ׳ מעל מפלס הרחוב. התכנון המדוקדק התמקד בחישוב מידות האריחים בהתאם לגובה המבנה ותצורת חומר הגלם כך שיתקבל חיפוי הרמוני בפחת מינימלי.

 

הבחירה בקשקשים מטאליים בגוון נחושת היתה הימור מחושב שהצליח: צבע הבניין משתנה במהלך שעות היום עם מהלך השמש. האור משתנה כשהוא משתקף על הקשקשים וצבע הבניין עובר מנחושת לברונזה לחום זהוב.

 

המבנה מתפקד באופן מתחוכם כשני מבנים עצמאיים הערומים זה על זה ע״י ניצול התוואי הטופוגרפי. בבניין תוכננו שתי קומות קרקע, הפונות לרחובות בצדדים מנוגדים של הקופסה ומשמשות שני דיירים שונים שאין להם שטחים משותפים.

 

הבניין עומד בתקן הבניה הירוקה ע״י שימוש בחומרים הניתנים למחזור (קשקשי האלומיניום), גג עם פנלים פוטו-וולטאים לייצור חשמל ומעטפת תרמית השומרת על המבנה קריר בקיץ וחמים בחורף.

 

בניין יזמי, שהוא נכס מניב, מאזן בעדינות סדרי עדיפויות שונים, אשר חלקם מנוגדים זה לזה. בשיתוף עם החברה היזמית ׳מגה אור׳ ומנהליה צחי נחמיאס ואיתמר רגב, הגענו למודוס אופרנדי מרתק: הקמת מרלו״ג פונקציונלי שעלות הקמתו עמדה בתקציב, בניין שהוא יפה וחסכוני עם קליפה פשוטה להתקנה אך מתוחכמת. צוות האדריכלים, היזמים והקבלנים הוכיח כי גם מחסן פשוט מסוג זה יכול להיות מבנה אלגנטי ועל-זמני.

מרכז לוגיסטי קודקוד

MERLOG KODKOD

מיקום: אזור תעשייה חבל מודיעין

היקף: 20,000 מ"ר

סטטוס: הושלם: 2022

שימושים: מרכז לוגיסטי, משרדים

שירותים: אדריכלות

Kodkod Logistics Warehouse

תיאור הפרויקט


מרכז הפצה לוגיסטי הוא קופסת גדולה וקשוחה: אטומה, פונקציונלית וגנרית. קופסה שנמדדת במספר המשטחים המאוחסנים בה וביכולת לשנע אותם פנימה והחוצה מהר ככל האפשר.

על הבריף הנוקשה הזה העמסנו אג׳נדה שאפתנית: לתכנן ולעצב בניין המתכתב באופן מעניין עם אזור התעשייה במודיעין בו הוא ממוקם.

מעניין׳ היא מילה פתוחה לפירושים רבים.  הפרשנות הראשונה שלנו היתה לעצב בניין חמקן, כזה שהסילואטה שלו נבלעת בחורש העוטף את המגרש.  לאחר השלמת התכנון הראשוני, נסינו מספר מערכות חיפוי שדימו רשתות הסוואה המשלבות מספר גוונים של ירוק. בחקירת המודל הממוחשב של הקופסה על רקע הסביבה נוכחנו לראות שהבניין פשוט גדול מדי ושום חיפוי לא יפחית את החתימה שלו.

 

בחרנו באסטרטגיה הפוכה לעיצוב הקליפה: במקום מחסן חמקן, תכשיט נוצץ. כך נולדה מערכת הקליפה שפותחה באורבך הלוי בשיתוף עם קבלני החיפוי, שלומי עזרן ואילן אטיאס. המערכת עשויה מאריחים מכופפים של אלומיניום רב שכבתי (׳אלוקובונד׳) בתצורת קשקשים. כל אריח נחתך למידות של 2מ׳ על 1מ׳ והורכב על גבי קונסטרוקציה אנכית פשוטה להפליא. מעל 3,000 קשקשים נדרשו בכדי לעטוף את הקופסה הענקית המתנוססת לגובה של 25 מ׳ מעל מפלס הרחוב. התכנון המדוקדק התמקד בחישוב מידות האריחים בהתאם לגובה המבנה ותצורת חומר הגלם כך שיתקבל חיפוי הרמוני בפחת מינימלי.

 

הבחירה בקשקשים מטאליים בגוון נחושת היתה הימור מחושב שהצליח: צבע הבניין משתנה במהלך שעות היום עם מהלך השמש. האור משתנה כשהוא משתקף על הקשקשים וצבע הבניין עובר מנחושת לברונזה לחום זהוב.

 

המבנה מתפקד באופן מתחוכם כשני מבנים עצמאיים הערומים זה על זה ע״י ניצול התוואי הטופוגרפי. בבניין תוכננו שתי קומות קרקע, הפונות לרחובות בצדדים מנוגדים של הקופסה ומשמשות שני דיירים שונים שאין להם שטחים משותפים.

 

הבניין עומד בתקן הבניה הירוקה ע״י שימוש בחומרים הניתנים למחזור (קשקשי האלומיניום), גג עם פנלים פוטו-וולטאים לייצור חשמל ומעטפת תרמית השומרת על המבנה קריר בקיץ וחמים בחורף.

 

בניין יזמי, שהוא נכס מניב, מאזן בעדינות סדרי עדיפויות שונים, אשר חלקם מנוגדים זה לזה. בשיתוף עם החברה היזמית ׳מגה אור׳ ומנהליה צחי נחמיאס ואיתמר רגב, הגענו למודוס אופרנדי מרתק: הקמת מרלו״ג פונקציונלי שעלות הקמתו עמדה בתקציב, בניין שהוא יפה וחסכוני עם קליפה פשוטה להתקנה אך מתוחכמת. צוות האדריכלים, היזמים והקבלנים הוכיח כי גם מחסן פשוט מסוג זה יכול להיות מבנה אלגנטי ועל-זמני.