• בית H1הוד השרון

    בית המגורים ממוקם על מגרש צר וארוך בהוד השרון, והתכנון לא נלחם בפרופורציות אלא משתף איתן פעולה


    תפישת התכנון מושתתת על מבנה ארוך ותמיר שפאותיו נפתחות לגינה הסובבת את הבית מכל עבריו. הדגשת הזרימה האופקית של הבית על ידי חריצים בטיח, יוצרת תחושה דינמית שהמבנה הגדול מנסה להתגנב לקרן הרחובות הבאה.


    למרות העיצוב העכשווי, הבית הולם את הסביבה הירוקה של פרדסי התפוזים, דייריו הקודמים של המתחם. החלונות הגדולים לגינה מטשטשים את הגבולות בין חוץ לפנים והופכים את הבית למקום לכל עונה. הגינה עצמה בנויה כבוסתן היוצר רצף של מקומות שונים, לאירוח ולנוי סביב כל הבית.

    סטטוס: הושלם 1999

    היקף: 450 מ"ר

    שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

  • אדריכלות הבית שואבת את מקורותיה מערכי היסוד של הבאוהאוס: מסות לבנות, אור, הרבה אור וקונסטרוקציה חופשית. חללי הפנים זורמים וחודרים אחד לתוך השני ויוצרים תחושה של קליפה גדולה ומוארת. הבית מציע למתבונן דיאלוג בין המונומנטלי לאינטימי, מודרני מול מסורות עבר והכל תחת השמש הים תיכונית.


    בניגוד למסה השלמה העוטפת את הבית, החלל הפנימי קרוע בין קירות גבוהים אשר ביניהם תלויות הקומות. הטיח של מעטפת הבניין חודר לתוך המבנה כך שבחלקים נרחבים של הבית מטשטש הגבול בין גינה, חוץ ופנים. הגינה, שלעיתים מתכנסת למסלול צר וארוך ולעיתים מרחבית, פורשת משטחי אירוח ופעילות וכך נוצר רצף של נוף וצמחיה העוטפים את הבית. שביל ההליכה הופך לגן תלוי כאשר הוא נפגש עם חניה מקורה-פתוחה ועם בריכת-מפל ונוי קטנה.