• דוד דביעמק חפר

    אדריכלות שקוראת תיגר על מבני הפח האפורים האטומים ומגדירה סוג חדש של מבני תעשיה "אנושיים"


    מטה חברת 'דוד דבי' כולל מפעל ייצור, מתקני בדיקה מתקדמים ומשרדים באזור התעשייה עמק חפר. תפישת התכנון והעיצוב בפרויקט היא יצירה אדריכלית המשקפת את התמחותו של היצרן: שילוב מערכות חיפויי אלומיניום וזכוכית באמצעות פרטי חיבור מדויקים ויישום טכנולוגיות חדשניות של התקנה. כל אלה יוצרים מעטפת מבנה איכותית  כך שהבניין עצמו הופך לאולם תצוגה.



    הפרויקט מורכב משתי פונקציות מרכזיות: אולם ייצור ומשרדי מטה. שתי פונקציות אלה נבדלות מהותית זו מזו אך מחייבות ממשק יומיומי של פעילות משותפת. דואליות זו תורגמה לשפה אדריכלית פשוטה: השתמשנו בחומרי חיפוי זהים לשתי הפונקציות אך עיצוב המסות, צבען ושיטת החיפוי מבדלים אותן זו מזו.



    חומרי החיפוי שבחרנו הם פחי אלומיניום, לוחות זכוכית ואביזרי נירוסטה. באלה השתמשנו גם למפעל וגם לאגף המשרדים. אגף המשרדים עוצב כמסה נפרדת, בחלקה קונזולה גדולה הנשענת על קיר זכוכית אדום המסמן את הכניסה הראשית למבנה. פרטי החיבור של פחי האלומיניום באגף המשרדים שונים מהפח הגלי המחפה את המפעל. הקונטרסט יוצר מעטפת דינמית והבניין נראה שונה מכל זווית.


    סטטוס: הושלם 2012

    היקף: 4000 מ2

    שירותים: אדריכלות

  • את המפעל העמדנו לכיוון צפון כך שקיר המסך מחדיר תאורת יום נעימה לתוך אולמות הייצור וההרכבה. שקיפות זו ממשיכה כחוט השני גם בחיבור קומת הקרקע אל החוץ. כדי לא לסגור את החלל המרשים של המפעל המכיל את כל הפונקציות הדרושות, נעשה שימוש רב בזכוכית. פיר התנועה הראשי השקוף, מעקות הזכוכית והויטרינות הגדולות שומרים על המרחב הגדול ומאפשרים קו ראייה חסר תקדים במפעלים מסוג זה.

  • קירות הזכוכית יוצרים מבנה פתוח ומזמין, בניגוד לתפיסה הסגורה והאטומה המוכרת למפעלים ומבני תעשייה מסורתיים.  דרך עיצובו מבטא המבנה עושר חומרי וצורני תוך שימוש בחומרים הנמכרים במפעל - אלומיניום וזכוכית. השוהים במבנה זוכים לתצוגה מרהיבה של יכולות ואיכויות השימוש בשני החומרים, תוך יצירת נראות כלפי החוץ, מקומות שהייה נעימים לעובדים בתוך המבנה ובין המסות, וכן מענה לצרכים הפונקצניולים של פריקת סחורות, ייצור, ושינוע. האדריכלות קוראת תיגר על מבני הפח האפורים האטומים ומגדירה סוג חדש של מבני תעשיה "אנושיים" המותאמים בחלליהם לשהיית מבקרים ועובדי המפעל, תוך שמירה על פונקציונליות מרבית.