• הנמל 36תל אביב

    ביתנו ולב הסטודיו הקודם. החלל הגבוה והפתחים הגדולים לים התיכון הולידו עיצוב שמדגיש את מיקומו היחודי, ובעיצוב הפנים הדגש הושם על פינות התכנסות כשהאינטרקציה האנושית מובילה את התכנון


    משרדנו הקודם שכן ליד נמל תל אביב הישן, בבניין עם נוף פתוח לים ולנמל, שהיה בעברו מחסן בשר. מי שנכנס למשרד שהתהדר בזכוכית ופלדה שחורה, היה מתקשה לדמיין מה היה בו קודם לכן. הרעיון שהוביל את התכנון היה יצירת מספר רב של פינות לישיבה והתכנסות, ובמשרד אכן היו חמישה מקומות ופינות שונים שכאלה, מתוך ראיית עולם בה הדינמיקה שנוצרת, המפגש והאינטראקציה הם הדברים החשובים בתכנון החלל.

    סטטוס: הושלם 2000

    היקף: 240 מ"ר

    שירותים: עיצוב פנים

  • בכניסה ניצבה עמדת קבלה עשויה פורמייקה חצי שקופה. מבט כלפי מעלה גילה את גשר הפלדה שחיבר בין חדר הפרזנטציה לחדר העבודה שבקומת הגלריה. מבט ממרכז הקומה חושף את קומת הגלריה שאליה מוביל גרם מדרגות ירקרק מפח מתועש. המשרד נדמה היה כמעין Open-space גדול שמחולק לכמה חדרים בקירות זכוכית, המטשטשים את הגבול שבין פרטי לכללי. קירות הזכוכית גם איפשרו כניסת אור, אוויר וכן מבט לנוף הים והנמל גם מהחדרים הפנימיים הרחוקים.



    בחדר הישיבות שבכניסה צופה הקיר הפנימי כולו, מרצפה ועד תקרה, בלוח שעם ענקי שלא היה רק דקורטיבי אלא גם פרקטי: עליו היו תולים את התכניות והשרטוטים בעת הישיבות. על קיר הרקע האחורי של המשרד היה קולאז' בעיבוד גרפי של אורי הלוי, בו נראתה דמותו של פרנק לויד רייט, אחד מגדולי האדריכלים, שהיה (והוא עדיין) השראה גדולה על הסגנון האדריכלי של המשרד.