• ציםחיפה

    בעיצוב בניין המשרדים החדש של צים חשבנו כיצד הוא ישמש את עובדיה כחלל עכשווי והולם - מקום מינימליסטי ומודרני עם זיקה לים ולהיסטוריה המפוארת של החברה


    בניין המשרדים הישן של חברת הספנות צים בעיר התחתית בחיפה, עליו התנוסס לוגו החברה באותיות ענק היה אייקון חיפאי. על קומפלקס המשרדים החדש שעומד לשירות עובדי חברת הספנות הגדולה, אמנם לא מתנוסס לוגו גדול, אך הוא שומר על התמצית המזוקקת של עולם הימייה. הקומפלקס, בעל 7 קומות משרדים, מתפקד כעיר קטנה. הוא כולל מוזיאון לתולדות צים, אודיטוריום, חדר אוכל, כיתות הדרכה ומועדון גמלאים הדור. בכל קומה נבנה גם מרכז שירות הכולל חדרי ישיבות, חדר תקשורת ומידע ומטבחון מאובזר.

    את פנים המבנה עיצבנו עם חומרים, צורות ומוטיבים בעלי זיקה ישירה לתחום הספנות, שעברו תהליכי הפשטה ארכיטקטונים. בתוך המסגרות המרובעות של הקירות, נבנו מוטיבים מעוגלים מעץ, שנוכח בכל פינה על גווניו השונים, כחיפוי או כקונסטרוקציה. בחרנו בטכניקה מיוחדת של חיבור של פיסות עץ רבועות זו לזו באוריינטציות שונות וחיבורם במסמרות עץ. במקביל השתמשנו בזכוכית שאפשרה לחלק את החלל מבלי לשבור את זרימת האור הטבעי פנימה.

    סטטוס: הושלם 2004

    היקף: 12,000 מ"ר

    שירותים: עיצוב פנים

  • חלל חדר הישיבות העצום נבנה כאובל מוארך שבקצהו המרוחק נפער חלון אל הנוף, במקטע הכולל את רצועת החוף הגולשת אל הים. קירות החדר כוסו ברצועות אופקיות וצרות מעץ. מעל שולחן הענק, שמלווה את החלל בצורתו, נתלה אובייקט פיסולי מרהיב, כמעין דימוי לרשת דייגים.

    גם במוזיאון וגם באודיטוריום חיפשנו להגיע לממשק שלא יהיה מאולץ ולא תיאטרלי. חלל האודיטוריום צופה כולו בדוגמת עץ משתנה. הטיפול הטוטאלי נותן למקום אווירה ייחודית ומודרנית. את פני הבאים למועדון הגמלאים מקדמת כניסה שנבנתה ממכולה בחיפוי לוחות זכוכית, כשפנים המועדון שומר על תכולת עץ גבוהה ומשרה אווירה נעימה ונינוחה על זקני הצי.