The Complex at Ganei Tikva

Migdaley_Hayam

Location: Ganei Tikva

Size: 49,000 sqm

Status: Completed 2016

Usage: Gym and indoor and outdoor pools, auditorium, class and activity rooms, shops, supermarket, restaurant, and synagogue

Services: Architecture

About the Project

The design vision was to create a “home” for an autonomous community, one that inspires security, independence, and is well-rooted in its surrounding community. The project is situated on a 9,000 sm campus and includes 349 apartment units and an assisted living unit.

Built around an internal courtyard on three sides and open towards a public park on the east side facing the Sumerian hills, the project completes the existing dense urban fabric. The feel of continuous urban architecture is also expressed by splitting the mass into smaller building parts conveyed by different heights and materials.

 

The dynamic circulation routes cross through various public spaces, atriums, lobbies, and, bridges all intended to enhance the visual experience and increase the potential of meeting other residents and guests. The main entrance hall, which is naturally lit by a glass dome, is strategically located near the glass elevators to make wayfinding clear and intuitive both for vertical and horizontal circulation.

 

 

The emphasis of a village community is also expressed through the interior materials selected for all the public areas. A mix of warm rich wood, deep terracotta, and stone were chosen for their sustainable properties as well a to offer a homey comfortable atmosphere.

The project includes all the facilities for a thriving urban village community including gym and indoor and outdoor pools, auditorium, class and activity rooms, shops, supermarket, restaurant, and synagogue. All these amenities surround the terrace and public courtyard creating fluid connectivity between the indoor and exterior spaces.

The Complex at Ganei Tikva

Migdaley_Hayam

Location: Ganei Tikva

Size: 49,000 sqm

Status: Completed 2016

Usage: Gym and indoor and outdoor pools, auditorium, class and activity rooms, shops, supermarket, restaurant, and synagogue

Services: Architecture

About the Project


The design vision was to create a “home” for an autonomous community, one that inspires security, independence, and is well-rooted in its surrounding community. The project is situated on a 9,000 sm campus and includes 349 apartment units and an assisted living unit.

Built around an internal courtyard on three sides and open towards a public park on the east side facing the Sumerian hills, the project completes the existing dense urban fabric. The feel of continuous urban architecture is also expressed by splitting the mass into smaller building parts conveyed by different heights and materials.

 

The dynamic circulation routes cross through various public spaces, atriums, lobbies, and, bridges all intended to enhance the visual experience and increase the potential of meeting other residents and guests. The main entrance hall, which is naturally lit by a glass dome, is strategically located near the glass elevators to make wayfinding clear and intuitive both for vertical and horizontal circulation.

 

 

The emphasis of a village community is also expressed through the interior materials selected for all the public areas. A mix of warm rich wood, deep terracotta, and stone were chosen for their sustainable properties as well a to offer a homey comfortable atmosphere.

The project includes all the facilities for a thriving urban village community including gym and indoor and outdoor pools, auditorium, class and activity rooms, shops, supermarket, restaurant, and synagogue. All these amenities surround the terrace and public courtyard creating fluid connectivity between the indoor and exterior spaces.